Mentorprogram

U37 Dalane lanserer mentorprogram!

U37 Dalane vil å bistå unge dalbuer som ønsker enkel veiledning innen gründervirksomhet. Vi søker deg som har en god idé og ønsker å starte egen virksomhet eller deg som har nylig etablert din bedrift til å delta i et kostnadsfritt pilotprosjekt høsten 2021.

Mentoring er et læringssamarbeid mellom mentee og mentor, og er nært knyttet opp til de utfordringene den enkelte mentee har. Begge parter har ansvar for egen læring og for å bringe all deres viten, erfaring og ferdigheter inn i samarbeidet for å skape den best mulige læringssituasjon for begge. Forskning viser at mentoring gir læring og utvikling for alle som deltar, og at både mentee og mentor får mye tilbake. U37 Dalane ønsker, i samarbeid med Omstillingsstyret, Validé Dalane og Eigersund Næring og Havn, å tilby relevante og kompetente mentorer med solid erfaring fra lokal gründervirksomhet. U37 Dalane vil matche mentee og mentor gjennom en innledende screeningprosess med utgangspunkt i mentee sine behov og målsetninger.

Mentorprogrammet skal i utgangspunktet vare ca seks måneder, og bestå av noen fysiske samlinger, derav en Kick-off samling hvor alle mentees og mentorer samles. U37 Dalane ønsker å legge til rette for nettverksbygging og erfaringsutveksling, og det vil bli arrangert en ankersamling midtveis i løpet, samt et avsluttende treff. 1 til 1 mentoring avtales individuelt mellom mentee og mentor, med en anbefaling på minst 1-2 møter per måned. U37 Dalane vil koordinere fellessamlingene og følge opp mentee og mentor i løpet av programperioden.

Vårt mål er å løfte frem unge gründere og gi dem veiledning slik at vi kan utvikle gründermiljøet i Dalane. Vi ønsker å gi unge mentees ny kunnskap og kompetanse, og hjelpe dem videre mot å kunne lansere egne produkter og starte egne bedrifter. For mentorene er dette en god anledning til å kunne utvide sine nettverk og bidra til at det lokale gründermiljøet i Dalane vokser.

Har du flere spørsmål? Ta kontakt med oss: u37dalane@naeringsforeningen.no

Er du interessert i å være en mentor? Meld din interesse her.

Vil du registrere deg som en mentee? Registrer deg her!

Se hva mentorene selv sier om det å ha en mentor:

Mentorene

Kjetil Bentsen

Coastal Adventures

I tillegg til å være Trollpikkens far, er han en nettverksingeniør, seriegrunder og påfinnerkonsulent.

Han har erfaring fra mange nivåer i bedrifter – fra «gulvet» til CEO. Du har helt sikkert hørt om Coastal Adventures!

Ragna Sigmo Skipstad

Fysioklinikken

Ragna har drevet egen praksis som fysioterapeut i 15 år. Hun har også et utviklingsselskap som jobber med å finne nye løsninger på gamle problemer.

Ragna har ledet mange store samarbeids- og utviklingsprosjekter og har erfaring med filmproduksjon og velferdsteknologi.

 

Kim Skjæveland

Itkon

Kim jobber i dag som daglig leder i kompetansebedriften Itkon AS som driver med IT, prosjektleveranser innen møbler og interiør.

Han har lang erfaring innen retail/varehandel, produktutvikling, import og distribusjon innen varehandel. Har etablert og bygget opp flere selskaper innen ulike bransjer.

 

Ina Shelby

Foredragsholder, gårdsturismevertinne

Ina er jurist og hestejente som har oppfylt barndomsdrømmen om å leve på småbruk, og kombinerer dette med gårdsturisme.

Hun er gårdsturismevertinne, redaksjonell og kommersiell skrive- og fotovirksomhet innen mat, kurs- og foredragsholder innen mat.

 

Rune Skandsen

Lucky Bowl

Rune er serie-gründer og har vært med å på å starte flere vellykkede bedrifter innen fornøyelse- og restaurantbransjen.

Han har bevist hva man kan få til med riktig holdning, viljestyrke og nettverk.

Kjersti Søyland Bye

Kraftverket

Kjersti har vært gründer og drevet egen bedrift i mange år.

Hun har også jobbet med gründere og spørsmål rundt utfordringer og muligheter med å drive egen bedrift.

Knut Sirevåg

Eiendomsmegler

Knut har lang erfaring innen finans og har erfaringer fra både handels- og produksjonsbedrifter.

Han har en allsidig bakgrunn og er spesielt opptatt av menneskene bak bedriftene og hvordan de skaper resultater og tar bedrifter videre.

Mette Tollefsen Skeie

Under Tøyet

Mette har lang erfaring fra service- og varehandelsbransjen og driver i dag egen butikk i sentrum. Hun vært på innsiden av flere store og mindre bedrifter, og høstet erfaringer herfra.

Hun har en enorm stå-på-vilje og vet hva man kan få til om man tør å ta sjansen.

Ronny Gløbstad

Validé Dalane

Ronny har lang erfaring med å bidra til etablering og utvikling av selskaper. Til nå har han hjulpet over 70 selskaper som igjen har generert over 100 arbeidsplasser i regionen. 

Han jobber til vanlig i Validé Dalane og ønsker å hjelpe enda flere med gode forretningsideer til å ta steget videre.